Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Solomun . Karol Zmudziński dan ceb Luk Asz demon33 Krystian Pakulski (3477 niezalogowanych)
42 Posty

(janekfocus)
Nowicjusz
Fredric Oni już przyjechali z kasą na domy w Norwegii
Albo mamusia czy tatuś zabrali ich z Polski jak byli dziećmi

Ale widać tutaj kto jest kutas a kto nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
fish_hs napisał:
Dobrze gadasz fredric

to racja, ze zamiast pomoc komus rozwiazac problem, to ludziska licytuja sie kto ma wiecej i ktory bogatszy.
jedna z rzczeczy, ktora ja, jako swiezy tutaj zauwazylem w Norwegach jest rownosc i skromonosc. Tak mi sie bynajmniej wydaje... niewazne ze Norweg m na koncie 10mln koron, on dalej jezdzi starym Volvo bo jest dobre i je lubi. Poza tym nie musi nikomu niczego udowadniac ani swoja fura, ani markowymi ciuchami. To chyba my, przyjezdni (czesc z nas napewno) ma dziwne podejscie, ze trzeba sie pokazac, bo przeciez tego ze kupione na kredyt wszyscy nie musza wiedziec...
Ludzie nie spinajcie sie tak, bo dostaniecie zawalu

Dobrze, ze napisales przynajmniej, ze tak ci sie wydaje.

Ciekawe dlaczego po ulicach jezdzi tyle porsche, bmw, mercedesow, audi ? Dlaczego norwegowie sa na max skredytowani i kupuje drogie samochody na ktore ich nie stac? Dlaczego dzieciaki w biednych dzielnicach gardza dzieciakami w Bærum?( i na odwrot) Dlaczego e Bærum dzieciaki lansuja sie najnowszymi modelami tel, ciuchami markowymi, draktami na narty za 5000-8000? Dlaczego chca kupowac samochody z BD, BP, BR na rejstracjach
www.diskusjon.no/index.php?showtopic=781701

To pewnie jacys nadludzie, ktorzy nie sa wscibscy, zawistni, glupi. Nie sa rasistami i szowinistami terenowymi. Prawda, ze pieknie sie usmiechaja( bo maja zeby). A Polak bierze to za dobra monete i stad nieporozumienia.

Pobedziesz to zrozumiesz.

"Masz racje i nie masz racji - swinia gdyby rozumowala o orle rozumowalaby tak samo" K. Borowiecki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Ciekawe dlaczego po ulicach jezdzi tyle porsche, bmw, mercedesow, audi ? Dlaczego norwegowie sa na max skredytowani i kupuje drogie samochody na ktore ich nie stac? Dlaczego dzieciaki w biednych dzielnicach gardza dzieciakami w Bærum?( i na odwrot) Dlaczego e Bærum dzieciaki lansuja sie najnowszymi modelami tel, ciuchami markowymi, draktami na narty za 5000-8000? Dlaczego chca kupowac samochody z BD, BP, BR na rejstracjach
www.diskusjon.no/index.php?showtopic=781701

e24.no/bil/rike-bergensere-vil-ikke-ha-sv-skilt/3891265
oraz:
www.dinside.no/854475/dette-bilskiltet-er-mest-poplaert

moje autko ma DH ))))
Oslo tez na topie )

a co do tego ze sie nie obnosza.... yhm.... u mnie na Nesøi jezdza 5letnimi toyotami, kilkuletnimi bmw x3 elektrycznymi... jest zebranie w szkole i sasiad wyjezdza z garazu fordem GT tylko dlatego bo kolejny wyciaga z garazu bentleya... na tej samej ulicy mam jeszcze ferrari a nawet bugatti!!!! maseratti i porsche to juz zwykle auto dla plebsu bo jest wiecej niz jedna sztuka hahhahaha....
a wszystko to 500m od szkoly gdzie czasami na ulicy jest wiecej wosku niz na wystawie motoryzacyjnej w Monachium )

i to co optimus napisal: Asker og Bærum!!!!
zastanawiajace jest dlaczego w autostrada bil ma swoj salon niedaleko Nesøi )
hehe

no i jeszcze:
lommeboka heter pengesekk..... hehehehehe

a co do samego tematu: od razu zjazd do PL z kredytem?? yhm.... bedac w PL mozna sbie przeniesc tylko na 3 miesiace zasilek a pozniej bol i zgrzytanie zebow.... ale po co pisac o tym w kazdym poscie... skoro autor postu pisze ze jest tu 7 lat to chyba wie do cholery do czego sluzy instytucja NAVu!!!!!! dlatego takie postu tych co mieszkaja tu tez wiecej jak rok czy dwa....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów

(fish_hs)
Wiking
Ok przyznaje, pewnie macie racje w końcu jestescie tu dluzej. Takie było moje pierwsze wrazenie, ale faktycznie moglo byc mylne. Pozyje to sprawdze.
Pozdro
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Wojtyl1234 napisał:
Witam proszę o pomoc bo 3 miesiące temu wziąłem kredyt w SpareBanku na 100 000 kr i przed wczoraj straciłem pracę w poniedziałek wracam już do Polski i prawdo podobnie wrócę dopiero jak znajdę pracę..I moje pytanie do was co się stanie jak nie spłacę tego kredytu..????

Nie ma opcjii zebys nie splacil.... Inkaso wejdzie, a tam odsetki takie, ze ho, ho
Mozesz natomiast pojsc do banku i wyjasnic sytuacje i poprosic o splate tylko procentow przez jakis czas (avdragsfri). Mieszkanie, ktore masz tu w Norwegii wynajmujesz i z tych pieniedzy spokojnie splacasz odsetki, a jak znajdziesz prace, to reszte.
Inna opcja, to sprzedaz mieszkania i splata dlugu. Jezeli jednak masz duze szanse na znalezienie pracy, to radzilabym te pierwsza wersje.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok